Pages

30 July 2016

Kabur

Salam. 

Aku umur 23 tahun ni. Bila sekarang, perasan aku, ramai yang tengok apa kemajuan yang seorang 23 tahun dah capai. 

Aku masih study, perjalanan kebanyakkan sebaya aku sekarang. Ada segelintir yang laju, ada segelintir yang perlahan. Dalam hati ada terdetik kenapa aku perlahan sangat. Sendiri persetankan fikiran aku tu "sebab ini jalan yang aku sedang lalu, the end is what matter

Sedang aku mengelamun dan bergaduh dengan fikiran sendiri, terpandang kawan-kawan dan orang lain yang segolongan (plus/minus 1 tahun) dengan aku. Ada yang sudah bekerja, ada yang boleh nampak masa depan, ada yang sudah berkahwin, ada juga yang masih chill lex lex sap kok lu. Ah


Yang sudah berjaya/bekerja buat aku tertanya; Apa aku nak kerja nanti, apa ja aku boleh buat ? Course aku sekarang, tak focus ke arah something yang obvious, macam medic-doctor related, account-accountant related, etc.

Yang sudah kahwin lagi lah buat aku persoal; Mana dapat duit nak kahwin!?

Yang lex lex tu aku faham, faham...

Now aku was was, kabur, tak nampak.

Setahun lagi aku habis belajar. Kemudian aku akan masuk ke real life. Curious dan insecure dengan aku setahun akan datang. Mungkin takut, paranoid, ah bagi ja apa nama pun, yang pasti aku tak nampak apa dihujung setahun nanti.

Aku takut aku tak ke mana. Habis dan stop disitu.

Rezeki di tangan tuhan ; ini yang aku selalu bagitau diri sendiri. We can plan, but only He decide.

Kabur, kan ?


ps: seriously do, boleh tak nak balik time SPM dulu ? -.-

05 April 2016

Rindu Tahi Ayam

Salam. Aku actually nak go with something yang sekejap rindu sekejap tak macam hangat hangat taik ayam tapi tak jumpa pulak exact word dalam kepala.

So, rindu awek ka ?

Nahhhh. Aku rindukan rumah di arau sebenarnya. Bilik, katil, pokok bunga, panas, kucings, wifi, dota pepagi, dan paling dirindui is umi aku. Kalau nak list, memang banyak ni benda aku rindu dekat arau. Sapa tak rindu rumah sendiri bila dah berjauhan lelama ye tak ?

Aku perasan perasaan ni muncul bila time aku tengah mengelamun, sengsorang, stress buat homework, and time bermalasan. Bijak betul perasaan ni muncul nak memburukkan lagi keadaan -.- but sebabkan perasaan ni jugak la selalu buatkan aku sedar sedikit sebanyak why aku berjauhan dari rumah at the first place. Then aku yang hampir nak tidur je sepanjang hari bingkas bangun untuk meneruskan perjuangan di meja study.

Nampak tak mengarutnya kat situ ? Nak cakap aku rindu arau je sebenarnya. Haha.

Harap yang dekat rumah bebaik saja.

Oh harap ayam jiran takdaklah menabur taik merata-rata tempat supaya umi aku takdalah susah dipagi hari nak membasuh.

ps : Stress benar bila dapat tajuk proposal fyp yang super extreme ni -..-