Posts

Showing posts from March, 2011

UPSR...PMR...SPM!

Image
darjah 1: act, time umor 6 tahun dah masuk darjah 1, sbb otak lbih skit dri org len,  tp dah masuk kelas dok tidoo jaa.. kna masok balek tadika.. hahax :p so, tunda setahun, (umur 7tahun), masuk la sekolah agama al-Furqan.. tp xsmpai setahun pun, time stay kat hostel, kena kacau dgn hantu,, pndah skolah teruih..
darjah 2 - darjah 6: masuk Sekolah Kebangsaan Sena UPSR got 4A's 1B, B for english >.<
form1: buat permohonan sekolah arsama penuh, tp tak dapat.. ikut ckp ayah mak, masuk Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Arau,, time dok skolah nie, aku nie honaq! slalu ponteng kelas.. sbb, tak suka bhsa arab..  lepas ja rehat aku selalu tukar sekolah ke yg dkt area tuh jgk.. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau ,  masuk belajar dalam kelas form3*padahal baru form1.. hahax xD asalan, pelajar tumpang cikgu.. cikgu pon, cya~ faham..? sebelum rehat skolah agama... lps rehat skolah lain lak.. hahahaha... honaq teruk aku nie.. then, kantoi bnyk kli,  pndah..

amali kereta... roblok... makan...

Image
bngun2 pagi2, semangat! lesen kereta punya pasai.. yalahh.. orang lain dah lama dapat lesen, lesen P lagi kot.. aku, still pegang lesen agung both for moto n kereta.. dsbbkn hari tu special, aku pun dress gila la sikit...  pakai uniform sekolah! hahax *yg sptotnya uniform tuh buat g bendang dah pon..
kluar rumah.... perhhh... kabus shiottt... mmg owesome gila kabus tuh... kira area 5 meter dpn aku, aku da tak nmpk.. redah jgk,, smbil tu dalam hati,, "chill2 aiman, lmbt pon xpa,, asalkan selamat" bhya kot.. aku moto.. org len keta.. keta langgaq kot depan,, naya ja aku..
smpai tempat buat lesen... basah sluar aku... mcm kencing dlm sluaq lagi.. *sejuk! msuk dgr ceramah.. 3 jam.. then amalinya mana.. ?

Additional Mathematic Form 4 e-Learning

Mana-mana link mungkin sedang dalam penambahbaikan.. sebagai ganti, di bawah 'note' link yang sedang ditambahbaik tersebut, disediakan link ke tajuk yang sama di web yang lain (jika ada)..


Sebarang masalah.. pm


1. Functions 1.1 Relations 1.2 Functions 1.3 Absolute Value Functions 1.4 Composite Functions 1.5 Inverse Functions 2. Quadratic Equations 2.1 Quadratic Equations and Their Roots 2.2 Solving Quadratic Equations 2.3 Formation of Quadratic Equations from Roots 2.4 Conditions for the type of Roots of Quadratic Equations 3. Quadratic Functions 3.1 Quadratic Functions and Their Graphs 3.2 Maximum and Minimum Values of Quadratic Functions<

salah satu cara aku cari duet selepas SPM

Image
selepas spm, cuti gila la panjang.. duduk rumah tak kena, keluar rumah tak kena.. yalah, dulu time sekolah, duet poket sentiasa ada, parents bagi pagi2 sebelom pergi sekolah la kan.. then, bila duet tidak lagi menghiasai dompet, hati menjadi resah.. mula la timbul idea2 untuk mencari sumber duet poket sendiri..


hal orang lain tu, sy tak nak cita... sy nak cita ap yg sy buat untuk dapatkan duet poket sepanjang cuti nie... dengan berbekalkan pengalaman dan ilmu yang sy ada.. sy cuba untuk menjadi pilot separuh masa *gila bluffing.. haha yang sbnrnya, apa yang sy buat ialah buat kelas tambahan matematik untuk students form5.. ;p

dari kecik smpai umor dah ada 2 angka.. sy mmg minat math tersangat amat... so, bg sy, idea tu memang sedap dan sy memang rasa sy dapat mengajar.. dekat sekolah dulu, errr, sy kot yang jadi tempat rujukan kawan2 tentang hal2 matematik nie.. jadi, dari situ, sy dapat laa ilham macam mana nak terang tentang sesuatu topik matematik...

Defense of the Ancients

Image
Defense of the Ancients atau lebih tepat lagi ialah DotA mmg terkenal dikalangan gamer tak kiralah kecik besar tua muda. Apa yg special tntang DotA ? DotA ialah salah satu game yang bertaraf WorldClassGameArena (WCGA) dan pemain2nya kebanyakan ialah lelaki. xD

 Bila kita lihat permainan DotA dengan perasaan berminat, kita mungkin akan terfikir, dari mana datangnya game ni, dan apa yang membuatkan game ni selalu menjadi perkara yang lebih penting. Sebenarnya, sy pon tak tahu dari mana asalnya game ni, mungkin makhluk asing yang maha tahu tentang cara merosakkan penduduk2 bumi dengan mengubah mereka menjadi seorang yang sentiasa tidak lepas untuk tidak memaki seseorang dengan gelaran noob. Klulah betul, makhluk2 asing tu mmg cerdik dan sy bersedia untuk menjadi hamba kepada pemerintah baru yang bernama Megatron.