Posts

Showing posts from June, 2011

Perempuan tiada nilai. ?

Salam..

dunia sekarang dah maju kan..semua harga dah naik,, mas kahwin pun dah naik..ditambah dengan susah nak dapatkan perempuan2 yang ikut taste kat luar tuh,, alamatnya, ramai la abang2 macho yang tertongkat dagu mengeluh dengan nasib diorang memikirkan tentang jodoh dan perkahwinan akhir2 zaman ni.. tapi,, abang2 macho sekalian,, sedar tak,, sebenarnya, perempuan tiada nilai,, kenapa.. ?

abang2 sekalian mesti dah lali baca perbezaan dosa dan pahala antara lelaki dan perempuan kan. ? itu salah satunya lah,, tapi,, ini berdasarkan my otak..

i'll make short as i can,,
-abang2 tau tak,, betapa susahnya bagi perempuan untuk menjaga setiap aurat di tubuh mereka semenjak mereka baligh.. menjaga pandangan masyarakat sekeliling, supaya nama baik keluarga dan diri sendiri tidak tercemar.. dan tau tak,, betapa beratnya tanggungjawab tuh. ? setiap dosa lelaki melihat aurat perempuan, perempuan tu dapat double.. best kan. ?

Angry Bird for PC [Game Downloadable]

Image
Eh... agaknya, angry bird for pc ni semua orang dah tau kan.. rasanya la.. tapi ada jugak yang tak tau.. dulu, pernah sekali la telinga aku ni terdengar perbualan beberapa manusia..

dialog ;

A : "weyh,, jangan dengar lagu kat hp aku,, kang bateri habis,, aku tak dapat main game angry bird"
B : "angry bird.. ? haha.. macam lawak jaa.. game apa tuh.. ?"
A : "ko buat lawak ka.. ? slow la ko ni.. game tu punya la pemes"

oke,, secara terang,, aku memang rasa macam nak kasi sound effect sikit kat telinga si A tuh,, tapi tak terdaya,, mentang2 si A pakai android sedap dia ja kata kat orang slow,, waterpark..






untuk mengelak dan mengurangkan perbualan kat atas tu berulang,, nah,, Angry Bird for PC
cara nak donlod dan main,, ikut step tuh..

step 1 : bukak FB - wajib
step 2 : kelik buton LIKE kat bawah entri ni,,
step 3 : download HERE
step 4 : extract file
step 5 : buka folder
step 6 : kelik application Angry Bird yang ada icon game tuh
step 7 : main sendiri

dah lam…

Entri-Parking

Siapa tau tajuk lagu ni.. ?? ekceli kan,, lagu ni lagu dalam bahasa Jepun,, so, kinda hard la nak cari tajuknyaa.. siapa2 yang tau... bagitau lah ya.. hehe.. and,, thanx (,^^) 

maybe one day, in the far future we have to leave each other forever each of us have our own path that we will walk until the end of our lives but out friendship will live on forever that's why no matter how many lonely nights that i live through i will always remember about our friendship
goodbye, goodbye, before the time comes where we have to part ways goodbye, goodbye, we will meet again forever after at the place we promised
days pass by, waiting for the day we meet again i remember those memories we had whenever i feel like i am lost, i think of your smiling face and i regain my will to step forward that's why rather than "goodbye", i want to say "thank you" for taking me to the place we promised
goodbye, goodbye, before the time comes where we have to part ways goodbye, goodbye, we will meet agai…

#2 Completing The Square @ CTS

Image
Formula asal yang aku post sebelum [SINI] ni ramai pulak orang yang mengeluh sebab pelek sangat formula tuh.. haha.. aku admit.. memang pelek pun.. tapi,,, guys/girls,,, tengok ni...

#3) Macam mana nak UNBLOCK SEMUA website *students, view this =)

sebelum ni aku ada post tajuk yang sama jugak - [1] & [2].. tapi, lain2 cara,, dan,, memang ada yang tak menjadi pun.. kesian..

tapi, cuba try yang ni pulak.. mungkin membantu sikit sebanyak..

caranya mudah jaa... copy link website yang korang cuba nak buka tu dan paste ke dalam website ni [http://quickprox.info/] atau [http://proxy69.eu/]

SUKA UNTUK BAGITAU,, MENCABULI HAK2 KERAJAAN/KEMENTERIAN/UNIVERSITI/SEKOLAH ADALAH DI LUAR ETIKA PENGGUNA..

setiap laptop/pc ada IP @ alamat tersendiri.. kalau pihak atasan tau korang salah guna or cabul etika pengguna,, mungkin korang akan di-ban dari guna kemudahan wifi/internet untuk 1semester/selamanya..
ps : tapi aku buat jugak.. haha..
pss : aku berani sebab guna invisible browser @ browser yang sembunyi IP

invisible browser untuk mozilla..
step 1 - tools
step 2 - Add-ons
step 3 - get Add-ons
step 4 - tulis di ruang search Add-on "SwitchProxy"
step 5 - Install Add-on tersebut
step 6 - restart Mozilla anda
step 7 - Browse macam bia…

Completing The Square @ CTS

Image
ignore tulisan aku..
goodluck guys/girls :)

Double-A weeks after entering UiTM

kalau tecer BI aku tengok tajuk ni,, sah2 aku kena sembelih kan..

Rasanya, orang lain dah update entri diorang tentang minggu taaruf/MDS/Minggu Destini Siswa diorang di UiTM, tapi aku baru hari ni nak buat.. mood baru dapat baru la ada feel sikit nak menaip..

MDS di tempat aku memang best.. bangun awal2 pagi 1jam sebelum subuh - no rest - dalam pukul 12/1/2 baru dapat rasa katil kolej.. fasi@OC laki memang best, ada DAFI.. haha! - selama seminggu, penat tu tolak tepi sekejap,, kalau la uitm tak buat MDS tu, rasanya, memang tak kenal uitm la jawabnya.. ada time happy, ada time bengang dengan perangai OC, ada time lapar, ada time mengantuk time dengar taklimat, dan ada time enjoy  sebagai junior.. tamat ja MDS, perasaan merdeka tuh amatlah terasa,, agaknya, perasaan tu kot orang dulu2 rasa apabila Tanah Melayu diishtiharkan Merdeka dulu2 tuh..

2days/a day sebelum start kuliah,, aku rajinkan diri aku cari bilik kuliah.. merata ceruk bilik kuliah kat uitm ni,, dah la takda peta,, terpaksa …