Skip to main content

dia dan kita ?

Salam

WARNING : ini entri yang sangat berat *hah ?


when i was 12,, hamboihh.. intro dah start omputeh.. haha! (6 tahun yang lepas)

ingat lagi tak lagu ni... ? your mother by errr.. an evergreen song aite.. ?

aku ingat2 suam lah.. rasanya, time nak masuk maghrib.. lagu ni akan terpasang kat tv 1 / tv 2 ..
dan,, dulunya sekolah rendah aku ada minggu bahasa inggeris.. nah.. disebabkan lagu ni memang best, tecer english aku suruh kitorang nyanyi tiap2 pagi time perhimpunan after lagu Negaraku, Negeri, Sekolah..

agaknya,, sebab tu kot.. aku , sampai sekarang,, sukakan lagu ni..






best kan lagu tuh... hehe.. the fact that mother is that much important to us cant be deny by anyone.. ye lah,, kalau tak,, tak lahir kat dunia ni =.=''

* * * * * * * * * * * * *

btw, dah nak raya.. apa kau orang ingat bila raya dah dekat.. ? duet raya ? jalan2 dengan kawan ? balek kampung ? sempurnakan adat pagi raya tanpa lansung niat ikhlas tak mau buat dah ? d l l ~

itu yang mostly of US fikirkan... tapi bagi mereka..


tak jumpa lagu yang sesuai =.=''

just nak tunjuk,, tak semua orang dapat apa yang diorang nak..

yup... 
bagi mereka yang berada di rumah orang-orang tua,,
bagi mereka yang berada di rumah anak-anak yatim,,
bagi mereka yang berada di rumah kebajikan masyarakat,,
bagi mereka yang di tempat di mana tak sama dengan kita sekarang (ayat apa ni)

bagi mereka, apa yang diorang nak, mungkin sesuatu yang kita, yang dikelilingi macam2 kemudahan dan hampir semua keperluan, tidak faham..

nikmatilah kegembiran itu sementara ia(gembira) masih bersama kita.. dan jangan lupa gembira itu datang dari mana yaa~

you noe wat to do,,

(,^^)

ps : ada sapa2 nak pergi meriahkan raya rumah - rumah kebajikan... ?

pss : haih... apa benda la yang aku cuba sampaikan ni,, kau orang dapat apa2 tak ? =.=''

bye~

Popular posts from this blog

Apa Itu GLC

Apa itu GLC ? GLC bermaksud Government Linked Company atau lebih tepat Syarikat Berkaitan/Milik Kerajaan


Maksud | Takrifan GLC


Maksud GLC ? GLC ditakrif sebagai syarikat yang mempunyai objektif komersil yang primer dan kepentingannya dikawal secara langsung oleh Kerajaan Malaysia. Mengawal kepentingan merujuk kepada keupayaan atau kuasa Kerajaan (bukan sekadar peratus pemilikan) untuk melantik anggota Lembaga Pengarah, pengurusan atasan dan membuat keputusan utama terhadap GLC (contohnya, pemberian kontrak, strategi, penstrukturan semula dan pembiayaan, pemerolehan serta pemberhentian pelaburan), sama ada secara langsung atau melalui Syarikat Pelaburan Berkaitan Kerajaan (GLIC).

Apakah syarikat yang dikategorikan sebagai Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC)?
Kategori syarikat berkaitan kerajaan ialah syarikat-syarikat yang berada di bawah kawalan Kerajaan Negeri dan agensi peringkat Negeri masing-masing. Syarikat yang berada di bawah kawalan lansung Kerajaan sebagai agensinya juga termasu…

Formula Pengiraan Sudut Segitiga [Basic]

1. Formula
2. Penerangan Formula
3. Penggunaan Formula

Line and Plane In 3-Dimension | Mathematics Form 4

1. Formula

Seperti yang korang nampak kat atas, tu ialah formula trigonometri versi BM dan versi BI. Ada banyak cara nak ingat formula tu, dan cara yang aku boleh syorkan ialah

Versi BM :   Saya Tak Hafal      Kalau Saya Hafal       Tentu Tak Susah
Versi BI :   Soh  Cah  Toa

Bagi tutorial ni, aku akan gunakan sepenuhnya versi BM.


2. Penerangan Formula
Di mana garisan Tentangan Sebelah dan Hipotenes ?

Ambil Tita (macam lapan tuh) sebagai sudut.

Garisan Tentangan ialah garisan yang bertentangan dengan Tita

Garisan Hipotenes ialah garisan yang bertentangan dengan sudut 90

Garisan Sebelah, ialah garisan bersebelahan dengan Tita





3. Penggunaan Formula




Jika nilai garisan yang diberi (maklumat dari soalan) menunjukkan seperti rajah di sebelah, iaitu mempunyai nilai bagi garisan Tentangan dan garisan Hipotenes. Maka, formula Sin akan digunakan.



Makulumat yang ada, nilai garisan Hipotenes dan S…

Apa Itu Hypothyroidism | Thyroid

Apa itu Hypothyroidism (hipotiroid) ? Hypothyroidism ialah satu keadaan dimana badan kekurangan hormon thyroid akibat daripada kelenjar thyroid (tiroid) yang kurang aktif.

Sedikit penerangan tentang bagaimana Hypothyroidism terjadi dan kaitannya dengan tumbesaran badan (metabolisma) Seperti yang kamu tahu, metabolisma ialah proses yang dilakukan oleh tubuh untuk mengubah apa yang kamu makan dan minum menjadi tenaga. Tenaga ini kemudiannya disalurkan ke seluruh badan samaada untuk pencernaan makanan, bergerak ataupun berehat.
Thyroid ialah satu kelenjar di bahagian halkum yang menggunakan iodine (umumnya berasal dari makanan misalnya laut dan garam) untuk menghasilkan 2 jenis hormon yang penting dalam metabolisma iaitu hormon thyroxine (T4) dan hormon triiodothyronine (T3). 
Bilangan hormon T4 dan T3 di dalam badan masing-masing ialah 99% dan 1%, tetapi hormon yang penting untuk badan ialah T3. Walaupun begitu, semasa di dalam badan, T4 akan ditukarkan menjadi T3 dari semasa ke semasa b…