Skip to main content

Segmen : Kenali blog ku ..

Salam

sekejap lagi, atau esok,, dah nak balik kolej.. huhu.. so, pacakkan muka BA pun macam oke kan.. haha!
nak join dan nak tau lebih lanjut.. kau orang boleh kelik banner atau kelik [SINI]

latar belakang blog aku...
sejarah-
nama asa blog ini ialah.. TESTING,, sebab,, dulu2 mana tau apa2 pasai blog.. aku dulunya buat blog sebab ada seorang kawan aku, yang pernah buat blog, tapi dah delete, so, untuk meraikan dan memberi saingan kepada dia yang nak buat blog semula, aku pun buat lah satu..

entri awal2 blog aku banyak merepek.. masih terpinga2 nak buat apa dengan blog nie.. ada ja entri2 merepek aku dulu.. tapi sekarang merepek jugak macam entri SALE TERHEBAT!! dalam sejarah tamadun manusia , merepek je kan. .?


sekarang - blog Apa Kata Aiman, just tempat aku share benda2 yang aku nak share (,^^)

tentang tuan punya blog : beliau hensem dan macho.. haha!


blog yang aku dah lawat...

1- Amy Syaquena <---- beliau tidak join pun segmen ni.. TAPI blog kak cik ni sedang ada contest yang sedang berjalan... tarikh tutup belum diumumkan.... hadiah,, jangan cakap laa... best beb...

http://cthaslinda.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
http://umikasum.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
http://ceritasana-sini.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

5- Sha My Heart <--- seorang yang sangat lah garang.. haha! tapi comel.. entri2 dia semua ikhlas keluar dari hati..

http://mohdnaser.blogspot.com/2011/08/segmen-ben-ashaari-ben-ashaari-ajak.html
http://kulitkalercoklat.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
http://risnayatilammu.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
http://lurvelysweety.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
http://dilamin.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
http://bbyuya.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
http://aenapit.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
http://genkcorner.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
http://koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
http://twinkeeisnabilah.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
http://ceriteragadis87.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
http://kisahniniedora.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
http://lieynanilaz.blogspot.com/2011/08/ben-shaari-ajak-kenal-blog-ini.html
http://freedomismine-kimiez.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenali-blog-ini.html
http://missgaban.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html <---- she is cute~~
http://azlinamuhammad.blogspot.com/2011/08/ben-ashaarikenali-blog-aku.html
http://storyalipapai.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

apa boleh cakap.. diorang semua ialah manusia yang ada pemikiran yang tersendiri.. kelainan menjadikan manusia istimewa.. haha! tak tau nak cakap apa psai diorang ,, yang dah datang baca entri ni, pergi la terjah blog2 kat atas tuh.. oke~ (,^^)

eh2... abg ben.. tak faham laa... macam ni ke jalan cerita segmen abg ben tuh.. ?
macam main copy paste jaaa... lalala~

bye~

Popular posts from this blog

Apa Itu GLC

Apa itu GLC ? GLC bermaksud Government Linked Company atau lebih tepat Syarikat Berkaitan/Milik Kerajaan


Maksud | Takrifan GLC


Maksud GLC ? GLC ditakrif sebagai syarikat yang mempunyai objektif komersil yang primer dan kepentingannya dikawal secara langsung oleh Kerajaan Malaysia. Mengawal kepentingan merujuk kepada keupayaan atau kuasa Kerajaan (bukan sekadar peratus pemilikan) untuk melantik anggota Lembaga Pengarah, pengurusan atasan dan membuat keputusan utama terhadap GLC (contohnya, pemberian kontrak, strategi, penstrukturan semula dan pembiayaan, pemerolehan serta pemberhentian pelaburan), sama ada secara langsung atau melalui Syarikat Pelaburan Berkaitan Kerajaan (GLIC).

Apakah syarikat yang dikategorikan sebagai Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC)?
Kategori syarikat berkaitan kerajaan ialah syarikat-syarikat yang berada di bawah kawalan Kerajaan Negeri dan agensi peringkat Negeri masing-masing. Syarikat yang berada di bawah kawalan lansung Kerajaan sebagai agensinya juga termasu…

Formula Pengiraan Sudut Segitiga [Basic]

1. Formula
2. Penerangan Formula
3. Penggunaan Formula

Line and Plane In 3-Dimension | Mathematics Form 4

1. Formula

Seperti yang korang nampak kat atas, tu ialah formula trigonometri versi BM dan versi BI. Ada banyak cara nak ingat formula tu, dan cara yang aku boleh syorkan ialah

Versi BM :   Saya Tak Hafal      Kalau Saya Hafal       Tentu Tak Susah
Versi BI :   Soh  Cah  Toa

Bagi tutorial ni, aku akan gunakan sepenuhnya versi BM.


2. Penerangan Formula
Di mana garisan Tentangan Sebelah dan Hipotenes ?

Ambil Tita (macam lapan tuh) sebagai sudut.

Garisan Tentangan ialah garisan yang bertentangan dengan Tita

Garisan Hipotenes ialah garisan yang bertentangan dengan sudut 90

Garisan Sebelah, ialah garisan bersebelahan dengan Tita





3. Penggunaan Formula




Jika nilai garisan yang diberi (maklumat dari soalan) menunjukkan seperti rajah di sebelah, iaitu mempunyai nilai bagi garisan Tentangan dan garisan Hipotenes. Maka, formula Sin akan digunakan.



Makulumat yang ada, nilai garisan Hipotenes dan S…

Apa Itu Hypothyroidism | Thyroid

Apa itu Hypothyroidism (hipotiroid) ? Hypothyroidism ialah satu keadaan dimana badan kekurangan hormon thyroid akibat daripada kelenjar thyroid (tiroid) yang kurang aktif.

Sedikit penerangan tentang bagaimana Hypothyroidism terjadi dan kaitannya dengan tumbesaran badan (metabolisma) Seperti yang kamu tahu, metabolisma ialah proses yang dilakukan oleh tubuh untuk mengubah apa yang kamu makan dan minum menjadi tenaga. Tenaga ini kemudiannya disalurkan ke seluruh badan samaada untuk pencernaan makanan, bergerak ataupun berehat.
Thyroid ialah satu kelenjar di bahagian halkum yang menggunakan iodine (umumnya berasal dari makanan misalnya laut dan garam) untuk menghasilkan 2 jenis hormon yang penting dalam metabolisma iaitu hormon thyroxine (T4) dan hormon triiodothyronine (T3). 
Bilangan hormon T4 dan T3 di dalam badan masing-masing ialah 99% dan 1%, tetapi hormon yang penting untuk badan ialah T3. Walaupun begitu, semasa di dalam badan, T4 akan ditukarkan menjadi T3 dari semasa ke semasa b…