Skip to main content

Jadual National Open Softball Championship 2012

ING 38th National Open Softball Championship 2012

Logo Softball

Perlawanan terbuka sofbol kebangsaan yang ditaja oleh syarikat ING Insurance Berhad Malaysia akan berlansung selama 4 hari di Ipoh Perak. Berikut ialah jadual perlawanan sepanjang 4 hari tersebut.

TARIKH/MASA
6/28/2012
Khamis
KUM. BIL. GEL. KAT. PASUKAN
8.00 am A 1 D1 L Perak 'A' lwn Terengganu 'A'
B 2 D2 L MSP Titan lwn P. Pinang
C 3 D3 L Brunei lwn Terengganu Lighter
D 4 D4 L Pahang lwn Kuala Lumpur 'A'
9.30 am E 5 D2 W Terengganu lwn Kuala Lumpur 'B' 
F 6 D3 W P. Pinang lwn Perlis
G 7 D4 W Melaka lwn Kuala Lumpur 'A'
11.00 am A 8 D1 L MASUM lwn Kuala Lumpur 'B' 
B 9 D2 L Melaka lwn Perlis
C 10 D3 L Johor 'B' lwn Selangor 'A'
D 11 D4 L Sarawak lwn Johor
12.30 pm E 12 D2 W Brunei lwn Perak
F 13 D3 W MSP lwn Selangor
G 14 D4 W Sarawak lwn MASUM
2.00 pm B 15 D1 L MSP Titan lwn N. Sembilan
C 16 D2 L Brunei lwn Perak 'B'
D 17 D3 L Pahang lwn MSP
A 18 D4 L Perak 'A' lwn Selangor 'B'
3.30 pm F 19 D2 W P. Pinang lwn MSP
G 20 D3 W Melaka lwn Sarawak
E 21 D4 W Terengganu lwn Brunei
5.00 pm B 22 D1 L P. Pinang lwn Melaka
C 23 D2 L Terengganu Lighter lwn Johor 'B'
D 24 D3 L Kuala Lumpur 'A' lwn Sarawak
A 25 D4 L Terengganu 'A' lwn MASUM




ING 38th National Open Softball Championship 2012
TARIKH/MASA
6/29/2012
Jumaat
KUM. BIL. GEL. KAT. PASUKAN
8.00 am C 26 D1 L Selangor 'A' lwn Perak 'B'
D 27 D2 L Johor lwn MSP
A 28 D3 L Kuala Lumpur 'B' lwn Selangor 'B'
B 29 D4 L Perlis lwn N. Sembilan
9.30 am G 30 D2 W Kuala Lumpur 'A' lwn MASUM
E 31 D3 W Kuala Lumpur 'B' lwn Perak
F 32 D4 W Perlis lwn Selangor
11.00 am C 33 D1 L Brunei lwn Johor 'B'
D 34 D2 L Pahang lwn Sarawak
A 35 D3 L Perak 'A' lwn MASUM
B 36 D4 L MSP Titan lwn Melaka
2.15 pm D 37 D1 L Kuala Lumpur 'A' lwn MSP
A 38 D2 L Terengganu 'A' lwn Selangor 'B'
B 39 D3 L P. Pinang lwn N. Sembilan
C 40 D4 L Terengganu Lighter lwn Perak 'B'
3.45 pm E 41 D2 W Terengganu lwn Perak
F 42 D3 W P. Pinang lwn Selangor
G 43 D4 W Melaka lwn MASUM
5.15 pm D 44 D1 L Pahang lwn Johor
A 45 D2 L Perak 'A' lwn Kuala Lumpur 'B'
B 46 D3 L MSP Titan lwn Perlis
C 47 D4 L Brunei lwn Selangor 'A'
ING 38th National Open Softball Championship 2012
TARIKH/MASA
6/30/2012
Sabtu
KUM. BIL. GEL. KAT. PASUKAN
8.00 am E 48 D1 W Kuala Lumpur 'B' lwn Brunei
F 49 D2 W Perlis lwn MSP
G 50 D3 W Kuala Lumpur 'A' lwn Sarawak
9.30 am A 51 D1 L MASUM lwn Selangor 'B'
A 52 D2 L Terengganu 'A' lwn Kuala Lumpur 'B'
B 53 D3 L Melaka lwn N. Sembilan
B 54 D4 L P. Pinang lwn Perlis
11.00 am C 55 D1 L Johor 'B' lwn Perak 'B'
C 56 D2 L Terengganu Lighter lwn Selangor 'A'
D 57 D3 L Sarawak lwn MSP
D 58 D4 L Kuala Lumpur 'A' lwn Johor
12.30 pm 59 D3 W X1 lwn X2
60 D4 W Y1 lwn Y2
2.00 pm 61 D1 L Q-Final
62 D2 L Q-Final
63 D3 L Q-Final
64 D4 L Q-Final
4.00 pm 65 D3 W X2 lwn X3
66 D4 W Y2 lwn Y3
TARIKH/MASA
7/1/2012
Ahad
BIL. GEL. KAT. PASUKAN
9.00 am 67 D1 L Semi-Final
68 D2 L Semi-Final
69 D3 W Y1 lwn Y3
70 D4 W X1 lwn X3
11.30 am 71 D3 L Tempat ke 3 & 4
72 D4 W Tempat ke 3 & 4
2.00 pm
73 D2 W Women's Final
2.15 pm
74 D1 L Men's Final


ps : Start hari khamis, maksudnya, kalau aku pergi, akan ponteng dua kelas. Hmmmm

Popular posts from this blog

Apa Itu GLC

Apa itu GLC ? GLC bermaksud Government Linked Company atau lebih tepat Syarikat Berkaitan/Milik Kerajaan


Maksud | Takrifan GLC


Maksud GLC ? GLC ditakrif sebagai syarikat yang mempunyai objektif komersil yang primer dan kepentingannya dikawal secara langsung oleh Kerajaan Malaysia. Mengawal kepentingan merujuk kepada keupayaan atau kuasa Kerajaan (bukan sekadar peratus pemilikan) untuk melantik anggota Lembaga Pengarah, pengurusan atasan dan membuat keputusan utama terhadap GLC (contohnya, pemberian kontrak, strategi, penstrukturan semula dan pembiayaan, pemerolehan serta pemberhentian pelaburan), sama ada secara langsung atau melalui Syarikat Pelaburan Berkaitan Kerajaan (GLIC).

Apakah syarikat yang dikategorikan sebagai Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC)?
Kategori syarikat berkaitan kerajaan ialah syarikat-syarikat yang berada di bawah kawalan Kerajaan Negeri dan agensi peringkat Negeri masing-masing. Syarikat yang berada di bawah kawalan lansung Kerajaan sebagai agensinya juga termasu…

Formula Pengiraan Sudut Segitiga [Basic]

1. Formula
2. Penerangan Formula
3. Penggunaan Formula

Line and Plane In 3-Dimension | Mathematics Form 4

1. Formula

Seperti yang korang nampak kat atas, tu ialah formula trigonometri versi BM dan versi BI. Ada banyak cara nak ingat formula tu, dan cara yang aku boleh syorkan ialah

Versi BM :   Saya Tak Hafal      Kalau Saya Hafal       Tentu Tak Susah
Versi BI :   Soh  Cah  Toa

Bagi tutorial ni, aku akan gunakan sepenuhnya versi BM.


2. Penerangan Formula
Di mana garisan Tentangan Sebelah dan Hipotenes ?

Ambil Tita (macam lapan tuh) sebagai sudut.

Garisan Tentangan ialah garisan yang bertentangan dengan Tita

Garisan Hipotenes ialah garisan yang bertentangan dengan sudut 90

Garisan Sebelah, ialah garisan bersebelahan dengan Tita





3. Penggunaan Formula




Jika nilai garisan yang diberi (maklumat dari soalan) menunjukkan seperti rajah di sebelah, iaitu mempunyai nilai bagi garisan Tentangan dan garisan Hipotenes. Maka, formula Sin akan digunakan.



Makulumat yang ada, nilai garisan Hipotenes dan S…

Apa Itu Hypothyroidism | Thyroid

Apa itu Hypothyroidism (hipotiroid) ? Hypothyroidism ialah satu keadaan dimana badan kekurangan hormon thyroid akibat daripada kelenjar thyroid (tiroid) yang kurang aktif.

Sedikit penerangan tentang bagaimana Hypothyroidism terjadi dan kaitannya dengan tumbesaran badan (metabolisma) Seperti yang kamu tahu, metabolisma ialah proses yang dilakukan oleh tubuh untuk mengubah apa yang kamu makan dan minum menjadi tenaga. Tenaga ini kemudiannya disalurkan ke seluruh badan samaada untuk pencernaan makanan, bergerak ataupun berehat.
Thyroid ialah satu kelenjar di bahagian halkum yang menggunakan iodine (umumnya berasal dari makanan misalnya laut dan garam) untuk menghasilkan 2 jenis hormon yang penting dalam metabolisma iaitu hormon thyroxine (T4) dan hormon triiodothyronine (T3). 
Bilangan hormon T4 dan T3 di dalam badan masing-masing ialah 99% dan 1%, tetapi hormon yang penting untuk badan ialah T3. Walaupun begitu, semasa di dalam badan, T4 akan ditukarkan menjadi T3 dari semasa ke semasa b…