Kenapa Lelaki Suka Dota ?

Defense of The Ancient
Kenapa lelaki suka dota ? Persoalan yang sering menjadi tanda tanya di dalam fikiran kaum-kaum hawa.

Ada yang bergaduh sebelum tidur tak kurang yang perempuan terasa kurang dihargai dek kurang layanan dan mungkin lebih teruk, berpisah, hanya kerana Dota.

Dota ni game apa ? Shortly aku cerita ; - you can skip reading this section

*****

Dota, ialah singakatan kepada Defense of The Ancient. Pemain akan bermula permainan dengan memilih hero@karakter yang ingin digunakan sepanjang 1 permainan. Permainan ini seperti satu kehidupan, kalau hendak survive dan menang permainan, perlukan strategi. Strategi paling basic, farm duit@gold dan levelling hero yang mana max level ialah 25. 

Dengan duit, barang-barang yang lebih kuat dapat dipakai, dan dengan level, skill hero dapat ditingkatkan.

Di dalam permainan, terdapat 2 kumpulan, Sentinel dan Scourge, max 1 kumpulan selalunya ialah 5 pemain, so total up 1 permainan memerlukan 10 orang maximum *selalunya. 10 orang di dalam 1 permainan yang mempunyai peta yang kecil pasti akan bertembung dengan pihak lawan dan pasti akan terima serangan dari pihak lawan.

Di sini semuanya di tunjukkan, daripada kemahiran seorang pemain mencari duit, level, bertahan dari serangan, menyerang. Disebabkan ini ialah permainan 5 lawan 5 dan tidak terhad untuk 1 lawan 1, bermakna, ianya ialah satu permainan berkumpulan, strategi menyerang dan bertahan amat diperlukan seawal dari pemilihan hero masing-masing. 

Average masa permainan : 35 minutes.

*****

Defense of The Ancient

Ok ? Lelaki sukakan sesuatu yang mencabar dan menarik macam ni.

Relex relex relex. Aku akan bagi beberapa sebab kenapa lelaki suka Dota yang aku dapat lihat.

  • Interesting strategy game, yang memerlukan kemahiran berfikir yang pantas.
  • The only game-type yang apabila dah main, susah nak rasa bosan even for 3 to 4 hours.
  • Cara melepak dengan kawan-kawan yang menyeronokkan.
  • Dota sentiasa update, dan banyak perkara yang boleh menjadi topik perbualan.
  • Tempat melepaskan tension dan bosan yang boleh kata taklah negatif sangat.
  • Setiap permainan, akan ada target@impian@mission tersendiri, dan boleh tercapai dalam masa yang singkat (plus/minus 35minutes), kalau tercapai, puas hati, kalau tak tercapai, tak puas hati, cuba lagi.
Perempuan kecil hati dengan lelaki disebabkan dota ? Here is the advice, lelaki, kalau dah dapat dota, bukan tak bagi nak halang dia, cuba lah, kalau dapat halang dengan baik, ok lah. But certain girls terlalu memaksa, if yes lelaki tu dapat dihalang dan dia stop dota sekejap satu malam, but for what ?

Untuk bergaduh 3 hari 3 malam ? Untuk sesi texting/calling yang hmmm hmm k k k yelahh tahu tahu ?

Kalau dapat lelaki yang keras kepala bab dota. Just bagi dia main malam tu, then esok pagi or petang or tengah hari, pergi lah merajuk puas-puas then cakap lah malam tu rindu ke apa ka but then terpaksa mengalah sebabkan dota, and then kasi lah denda suruh belanja McD. Take advantage orang kata. Kan ?

Susah benar nak jumpa perempuan main Dota. Hmmmmmmmmm.

Im a Dota-holic too :)

Popular posts from this blog

Apa Itu GLC

Formula Pengiraan Sudut Segitiga [Basic]

Apa Itu Hypothyroidism | Thyroid