Posts

Showing posts from July, 2012

Bagus atau Tidak ? Program Keusahawanan Skor A

Image
Sekarang ni, sibuk kaum-kaum ahli program usahawan skor a menerjah dan meluahkan pendapat masing-masing dalam artikel Program Score A SCAM.

Disebabkan aku malas nak layan semua komen diorang. Jadi di sini, aku sertakan satu poll general soalan. Adakah Program Usahawan Skor A ialah program yang baik ? Ya atau tidak ?

Sertakan lah sekali pendapat atau sebab-sebab yang bernas bukan terlolong lalang kenapa anda memilih jawapan tersebut di bahagian komen facebook. Biar semua orang tahu, lihat dan pandang.


Jangan lupa ajak kawan-kawan yang lain jawab poll ringkas sesangat ni sama-sama.





<a href="http://polldaddy.com/poll/6420270/">Adakah program keusahawanan Skor A ialah program yang baik ?&…

Hari Hari Dulu

Image
Oh hai. Apa yang kamu dah lakukan hari ni ? Seronok ? Pernah terfikir apa yang kamu lakukan hari ini baik ataupun tidak ? Ok, itu masing-masing punya jawapan.
Tapi, kita semua pasti ada masa silam yang gelap masing-masing bukan ? Maksudnya, zaman di mana kita nakal, jahat, tak dengar cakap, dan suka melawan, contoh lahh.
Aku pun ada jugak.
Hari-hari dulu, zaman di mana boleh dikatakan aku antara pelajar ternakal dalam sekolah. Ponteng kelas, mengedar rokok, melawan cakap cikgu, mengorat opss, dan for sure menipu cikgu lah paling common.
Tapi, dulunya, aku ada lagi satu perangai atau sikap yang sangat ohmaigod, apa aku dah buat. Macam tu lah aku rasa bila aku fikirkan balik. Dan ianya ialah, mulut yang sangat lancar berbicara termasuk menipu dan mencuri. Siakap senohong, gelama ikan berduriMemang banyak kes (mencuri) yang aku dah buat, paling menjadi target ialah telefon bimbit.


Nak dijadikan cerita, ada sekali aku terkantoi mencuri, bukan aku, tapi kawan yang subahat sekali kantoi. Mungkin …

Tidakkah Kamu Melihat ?

Image
Pernah sekali di mana hidup kamu rasa tersekat dengan masalah ? Kamu tidak tahu apa yang patut kamu lakukan bila berhadapan dengan masalah ? Atau, kamu lansung tidak yakin dengan apa yang kamu lakukan, untuk menyelesaikan masalah ?


Salam

Meet this kucing yang sedang berlagak comel. Tak comel pun kan ? Hidung bertompok.

Aku rasa, aku pernah taip post yang macam ni dulu, tapi, dah lupa sama ada ada atau pun tak. Hehe.
So, aku start ya.


Masih lagi ingat tentang cerita dua anak Nabi Adam , Habil dah Qabil bergaduh ? Cerita dia macam ni.

Kisah Habil dan QabilFirman Allah Surah al-Maidah ayat 27 hingga 32, maksudnya ;
"Dan bacakanlah (wahai Muhammad) kepada mereka kisah (mengenai) dua orang anak Adam (Habil dan Qabil) yang berlaku dengan sebenarnya, iaitu ketika mereka berdua mempersembahkan satu persembahan korban (untuk mendampingkan diri kepada Allah). Lalu diterima korban salah seorang di antaranya (Habil) dan tidak diterima (korban) dari yang lain (Qabil). Berkata (Qabil): Sesungguhnya …

Makasid Syariah Dalam Perubatan

Image
Fardhu Ain Dan Fardhu Kifayah Pengabaian tuntutan fardhu ain dan kifayah punca keruntuhan akhlak dikalangan anggota masyrakat.Umat perlu memahami konsep tuntutan ini untuk kesejahteraan alam sejagat. Manusia dan Tugasan Manusia adalah Khalifah Allah di muka bumi ini.Maksud khalifah ialah wakil dari Allah
untuk mentadbir alam ini supaya ia aman,damai dan sejahtera.Setiap peribadi manusia itu berhak memegang jawatan tersebut sebagaimana firman Allah bermaksud :
“Dialah menjadikan kamu khalifah-khalifah di muka bumi dan dialah yang meniggikan sebahagian kamu dari sebahagian yang lain beberapa darjat ( pangkat ) dari hal apa yang dikerjakan” ( Surah Al-An’am 165 )
Jawatan khalifah ini mempunyai tanggungjawab tertentu.Ianya akan dipersoalkan oleh Allah setelah peribadi manusia itu meletakkan jawatan tersebut.Firman Allah
“Dan seseorang itu tidak akan memperolehi selain dari apa yang diusahakan, usahanya itu nanti akan diperlihatkan kepadanya. Kemudian akan diberi balasan dengan balas…

Cabaran SEO Lagi ?

Image
Pernah terdengar tentang cabaran SEO Eyriqazz VS Denaihati ? Cabaran SEO lagi, baru berapa minggu ja tamat untuk kata kunci 'Lelaki Kacak'. Apa pula kali ni ? Tengok pertandingan gusti lengan Eyriqazz VS Denaihati ? Nehhhh
Salam
Nope. It is not a what you can tell just by reading the title of that seo contest. Yes, ianya ialah cabaran SEO yang menggunakan kata kunci Eyriqazz VS Denaihati.
Ramai yang kata, cabaran seo kali ni seperti cabaran seo 'lelaki kacak' yang kedua. Maksudnya, siapa yang kalah untuk cabaran seo sebelum ni, boleh cuba lagi dalam cabaran kali ni dan for sure kata kunci yang berbeza.
Apa Itu SEO ? Well, senang cerita, ianya seperti sesuatu yang diperlukan oleh pencari bakat (Google Crawler) untuk letak muka depan Google. Hehe.

Oh, untuk cabaran seo yang lepas, proudly to say, aku pernah sentuh sehari je kot muka depan google, itu pun no 10. Dan sadly to say, keputusan akhir aku di tangga ke 42 ? Ehh, forgot dah. Tapi around 40 macam tu dari 100 contes…