Skip to main content

Are You Dare Enough 2 ? (The Sequel)

Pada bulan Oktober 2011, sebuah website telah dilancarkan dengan terpapar sebatang lollipop biru yang mempunyai pisau cukur di dalamnya dan jelas terpapar perkataan 'I Dare You'.

Take This Lollipop

Take This Lollipop 1, berkonsepkan amaran oleh ibu bapa supaya tidak menerima gula-gula daripada orang asing. Juga sebuah filem seram pendek yang berinteraksi dengan aplikasi facebook dimana menggunakan aplikasi Facebook Connect yang menggunakan maklumat pengguna di dalam filem tersebut.

Kamu boleh mencuba Take This Lollipop 1 di sini - Are You Dare Enough

Pada Jun 2012, Take This Lollipop telah menerima Daytime Emmy Award kerana pencapaian yang mengkagumkan daripada website tersebut di dalam kategori New Approaches. 

Daytime Emmy Award


Kerana Take This Lollipop 1 menerima sambutan yang sangat memberangsangkan, pengarah dan penulis skrip Jason Zada berkata akan menerbitkan Take This Lollipop 2.

Penerbitan sesebuah filem walaupun pendek katanya akan memakan kos mengikut kualiti filem tersendiri, jadi untuk memberikan impak yang lebih pada filem yang seterusnya, beliau memerlukan penderma dan bantuan daripada orang ramai.

Bermula daripada 3 Ogos 2012, tabung filem dibuka untuk menerima derma daripada orang ramai, dan akan ditutup pada 2 September 2012.

SPREAD THE WORD!
Tell your friends. Tell your family. Tell the world. We need your help to make history! You have the ability to fund something that you feel in love with (or hated) last year. We have a ton of surprises in store, so get to funding!

Baig yang ingin menderma, bolehlah ke Take This Lollipop (The Sequel)

Popular posts from this blog

Apa Itu GLC

Apa itu GLC ? GLC bermaksud Government Linked Company atau lebih tepat Syarikat Berkaitan/Milik Kerajaan


Maksud | Takrifan GLC


Maksud GLC ? GLC ditakrif sebagai syarikat yang mempunyai objektif komersil yang primer dan kepentingannya dikawal secara langsung oleh Kerajaan Malaysia. Mengawal kepentingan merujuk kepada keupayaan atau kuasa Kerajaan (bukan sekadar peratus pemilikan) untuk melantik anggota Lembaga Pengarah, pengurusan atasan dan membuat keputusan utama terhadap GLC (contohnya, pemberian kontrak, strategi, penstrukturan semula dan pembiayaan, pemerolehan serta pemberhentian pelaburan), sama ada secara langsung atau melalui Syarikat Pelaburan Berkaitan Kerajaan (GLIC).

Apakah syarikat yang dikategorikan sebagai Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC)?
Kategori syarikat berkaitan kerajaan ialah syarikat-syarikat yang berada di bawah kawalan Kerajaan Negeri dan agensi peringkat Negeri masing-masing. Syarikat yang berada di bawah kawalan lansung Kerajaan sebagai agensinya juga termasu…

Formula Pengiraan Sudut Segitiga [Basic]

1. Formula
2. Penerangan Formula
3. Penggunaan Formula

Line and Plane In 3-Dimension | Mathematics Form 4

1. Formula

Seperti yang korang nampak kat atas, tu ialah formula trigonometri versi BM dan versi BI. Ada banyak cara nak ingat formula tu, dan cara yang aku boleh syorkan ialah

Versi BM :   Saya Tak Hafal      Kalau Saya Hafal       Tentu Tak Susah
Versi BI :   Soh  Cah  Toa

Bagi tutorial ni, aku akan gunakan sepenuhnya versi BM.


2. Penerangan Formula
Di mana garisan Tentangan Sebelah dan Hipotenes ?

Ambil Tita (macam lapan tuh) sebagai sudut.

Garisan Tentangan ialah garisan yang bertentangan dengan Tita

Garisan Hipotenes ialah garisan yang bertentangan dengan sudut 90

Garisan Sebelah, ialah garisan bersebelahan dengan Tita





3. Penggunaan Formula




Jika nilai garisan yang diberi (maklumat dari soalan) menunjukkan seperti rajah di sebelah, iaitu mempunyai nilai bagi garisan Tentangan dan garisan Hipotenes. Maka, formula Sin akan digunakan.



Makulumat yang ada, nilai garisan Hipotenes dan S…

Apa Itu Hypothyroidism | Thyroid

Apa itu Hypothyroidism (hipotiroid) ? Hypothyroidism ialah satu keadaan dimana badan kekurangan hormon thyroid akibat daripada kelenjar thyroid (tiroid) yang kurang aktif.

Sedikit penerangan tentang bagaimana Hypothyroidism terjadi dan kaitannya dengan tumbesaran badan (metabolisma) Seperti yang kamu tahu, metabolisma ialah proses yang dilakukan oleh tubuh untuk mengubah apa yang kamu makan dan minum menjadi tenaga. Tenaga ini kemudiannya disalurkan ke seluruh badan samaada untuk pencernaan makanan, bergerak ataupun berehat.
Thyroid ialah satu kelenjar di bahagian halkum yang menggunakan iodine (umumnya berasal dari makanan misalnya laut dan garam) untuk menghasilkan 2 jenis hormon yang penting dalam metabolisma iaitu hormon thyroxine (T4) dan hormon triiodothyronine (T3). 
Bilangan hormon T4 dan T3 di dalam badan masing-masing ialah 99% dan 1%, tetapi hormon yang penting untuk badan ialah T3. Walaupun begitu, semasa di dalam badan, T4 akan ditukarkan menjadi T3 dari semasa ke semasa b…