Sains Kuantitatif - Part 4

Salam

Few days past, my Dip. Quantitative Science part 4 ended. Seperti biasa, dua benda ja nak cerita dalam post ni, subjects and some story about this sem, for me.


QS Boys
AGM QS ke idk :p














Mula dengan subjects.
MAT 263 (3.00 jam kredit) - Linear Algebra I. Subject yang susah, for me, whom malas dan anggap subject ni susah. Tapi bila dah study dan study dan revise dan berlatihan dan latihan, senang je rupanya. Just perlu faham dari awal pembelajaran dan awal kelas.

MGT 162 (3.00 jam kredit) - Fundamentals of Management. Subject membaca dan sangat sangat sangat lah seronok, sebab baca ja, disamping isi yang tak lah banyak sangat. Overall, tak baca tak dapat lah skor :P

QMT 200 (4.00 jam kredit) - Probability and Statistics 1. Subject ni macam revise semula probability addmath form 4 and form 5 tu. Tak susah, dan tak senang, kalau tak study :D

QMT 335 (4.00 jam kredit) - Introduction to Business Forecasting. Subject yang seronok actually, sebab knowledge boleh diapikasikan dalam kehidupan, on calculation lah semestinya. Sad for me, last last baru nak faham subject ni, awal awal dulu, sebabkan memberontak dengan buku yang susah nak faham dan terlampau banyak ayat, padan muka sendiri, acah menyalahkan buku. This is a fun subject!

MAT 283 (4.00 jam kredit) - Calculus III - akan diupdate, sebab sem ni aku tak boleh ambil subject ni sebab Calc II tak lepas lagi. He he he. Mohon Calc II dapat A, aaminn. 4 jam kredit kot >.< 


Sem ni tiada BEL dan kokurikulum. But, within this 3 sems, sem 4 till sem 6, MUET must be done! So, aku buat lah MUET sem ni. Best jugak actually MUET ni :P


What happened to me in this sem ?

Nothing much, but I found her, which was one of the 'why' I wrote Have Your Ever Realized This ? post. Bla bla bla. Ihik.

Soooo, sem ni ada Dinner ke ? 

Sem 1 ada, sem 2 ada, sem 3 tak ada, sem 4 kena ada. Haha. 




Dari kiri, 
Amzar (prom King ?), Hatem (Presiden QS), Mus (Sahabat), Aiman (Hensem dan Macho)

Dinner this sem boleh kata khas untuk abang kakak part 6 yang tamat sem ni, bye bye korang yang busuk masam, nanti jumpa harap dah wangi sikit :D

Dan, persembahan di tugaskan kepada part 2, which is junior in Qs this year, first time for them, not a good show, but a good try. Sem depan okay kot.

Tettttt..

Am still a NR student, well, will keep it like that I guess. Banyak ke library this sem, terutama kalau esok lusa tulat nak test/final. Bulan final paling banyak menapak dalam library, siap boleh pasang tent agaknya.

Tettt..

As a student, a male, which in such a time, I will be a husband to a wife, a dad to insyaAllah many cute daughter and handsome son, hmmm, laziness really will bring nothing on me later on.

Nah. Apa benda aku merepek ni -.-

Owh ya. Yup, sem ni, seperti biasa, rakan-rakan banyak membantu dalam belajar. Mohon lancar saja :D

Overall, me in this sem ? Dragon, or Bat-student-boy, get it ? Hahaha.



Popular posts from this blog

Apa Itu GLC

Formula Pengiraan Sudut Segitiga [Basic]

Apa Itu Hypothyroidism | Thyroid