Skip to main content

As a Male Student

Salam

As a male student ? I mean, as a non-resident male student, akan ada masa di mana,


  1. Ikat perut makan maggi, biskut cicah tea or milo.
  2. Tak keluar rumah, duduk dalam tidur, golek golek, main laptop, tengok movie
  3. Start melepak lepas maghrib sampailah lewat pagi
  4. Unproductive weekend, tidur dan tidur
  5. Ke hulur, ke hilir, dalam kampus, luar kampus, untuk menyiapkan assignment
  6. Tak tidur sepanjang malam semata-mata esok ada paper
  7. Maki pak guard. *Damn you pak guard, ingat hensem kot.*
  8. Naik moto, basikal pusing satu kampung, kereta satu negeri tak tentu arah.
  9. Phewiitttt Phewiitttt
  10. Goallllllllllll!!!~
  11. Buat burger manusia sampai katil patah, *jangan kacau aku berak lah bangang*, *bersih betul muka dia ni time tidur*, *happy birthday!~*, jadi gay sebentar.
  12. Brotherhood relationship sentiasa!
  13. Tutup lampu, *dush dush dush*, buka lampu, *nak haram sapa buat aku tadi haa ? bxxx hampa ni, sial celaka pxxx mak*
  14. Kawan didahulukan, gadis gadis diutamakan.
  15. Pintu tandas tercabut, memasing pandang satu sama lain *sem depan tukaq rumah*

NR Student
contoh male student yang sakai *my friends

Sem ke sem, makin berkurang, ada yang bertambah ahlinya. Tapi kami ingat dan kenal siapa mereka. Kawan dan musuh.

Ah well. Till then then then. See yaa

ps : aku tak faham kenapa girls mesti berpuak puak -.-



Popular posts from this blog

Apa Itu GLC

Apa itu GLC ? GLC bermaksud Government Linked Company atau lebih tepat Syarikat Berkaitan/Milik Kerajaan


Maksud | Takrifan GLC


Maksud GLC ? GLC ditakrif sebagai syarikat yang mempunyai objektif komersil yang primer dan kepentingannya dikawal secara langsung oleh Kerajaan Malaysia. Mengawal kepentingan merujuk kepada keupayaan atau kuasa Kerajaan (bukan sekadar peratus pemilikan) untuk melantik anggota Lembaga Pengarah, pengurusan atasan dan membuat keputusan utama terhadap GLC (contohnya, pemberian kontrak, strategi, penstrukturan semula dan pembiayaan, pemerolehan serta pemberhentian pelaburan), sama ada secara langsung atau melalui Syarikat Pelaburan Berkaitan Kerajaan (GLIC).

Apakah syarikat yang dikategorikan sebagai Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC)?
Kategori syarikat berkaitan kerajaan ialah syarikat-syarikat yang berada di bawah kawalan Kerajaan Negeri dan agensi peringkat Negeri masing-masing. Syarikat yang berada di bawah kawalan lansung Kerajaan sebagai agensinya juga termasu…

Formula Pengiraan Sudut Segitiga [Basic]

1. Formula
2. Penerangan Formula
3. Penggunaan Formula

Line and Plane In 3-Dimension | Mathematics Form 4

1. Formula

Seperti yang korang nampak kat atas, tu ialah formula trigonometri versi BM dan versi BI. Ada banyak cara nak ingat formula tu, dan cara yang aku boleh syorkan ialah

Versi BM :   Saya Tak Hafal      Kalau Saya Hafal       Tentu Tak Susah
Versi BI :   Soh  Cah  Toa

Bagi tutorial ni, aku akan gunakan sepenuhnya versi BM.


2. Penerangan Formula
Di mana garisan Tentangan Sebelah dan Hipotenes ?

Ambil Tita (macam lapan tuh) sebagai sudut.

Garisan Tentangan ialah garisan yang bertentangan dengan Tita

Garisan Hipotenes ialah garisan yang bertentangan dengan sudut 90

Garisan Sebelah, ialah garisan bersebelahan dengan Tita





3. Penggunaan Formula




Jika nilai garisan yang diberi (maklumat dari soalan) menunjukkan seperti rajah di sebelah, iaitu mempunyai nilai bagi garisan Tentangan dan garisan Hipotenes. Maka, formula Sin akan digunakan.



Makulumat yang ada, nilai garisan Hipotenes dan S…

Apa Itu Hypothyroidism | Thyroid

Apa itu Hypothyroidism (hipotiroid) ? Hypothyroidism ialah satu keadaan dimana badan kekurangan hormon thyroid akibat daripada kelenjar thyroid (tiroid) yang kurang aktif.

Sedikit penerangan tentang bagaimana Hypothyroidism terjadi dan kaitannya dengan tumbesaran badan (metabolisma) Seperti yang kamu tahu, metabolisma ialah proses yang dilakukan oleh tubuh untuk mengubah apa yang kamu makan dan minum menjadi tenaga. Tenaga ini kemudiannya disalurkan ke seluruh badan samaada untuk pencernaan makanan, bergerak ataupun berehat.
Thyroid ialah satu kelenjar di bahagian halkum yang menggunakan iodine (umumnya berasal dari makanan misalnya laut dan garam) untuk menghasilkan 2 jenis hormon yang penting dalam metabolisma iaitu hormon thyroxine (T4) dan hormon triiodothyronine (T3). 
Bilangan hormon T4 dan T3 di dalam badan masing-masing ialah 99% dan 1%, tetapi hormon yang penting untuk badan ialah T3. Walaupun begitu, semasa di dalam badan, T4 akan ditukarkan menjadi T3 dari semasa ke semasa b…