Posts

Showing posts from July, 2013

Pokemon ?

Image
Hanya something yang ingin diingat semula :D

Pernah ke korang main game Pokemon ni ? 

Tak kisah la pokemon yellow ke, red ke, blue ke, gold ke ? Ada yang main di komputer guna emulator seperti Visual Boy Advance Emulator atau Gameboy. 

Well, mesti bagi yang pernah main, mesti ada favorite game kan ? 

As for me, first pokemon game I played was Pokemon Gold and at the same time I played Pokemon Yellow too.Played both on my dad's computer using that gameboy emulator. This was when I am 11 years old.

The next pokemon game was Pokemon Ruby, 2nd generation pokemons. Played it 4 times, last time I played, took one whole day to finish the game, and that happened last week. HA HA HA :D

Till now, I still remember the walkthrough for those 3 pokemon games. 

Best game ever :D

ps: I wonder why can't I study like how I play this game --''

Terlalu Cepat Menjawab

Image
Hello
Terlalu cepat bercakap, cepat bagi reaksi kalau diajukan apa apa soalan, ataupun mempunyai otak yang cepat memberi tindak balas yang pantas untuk menjawab sesuatu kadang kala tidak bagus meh untuk kita.
Perbuatan atau kelebihan ni, mungkin akan menjadi tabiat, cepat menjawab berdasarkan logik, cepat menjawab berdasarkan apa-apa, for even something that being created which in other mean 'lying'.

Selalunya, manusia yang mempunyai kelebihan ini, tetapi disalahgunakan dipanggil pemutar belit cerita.
Diorang ni, tak rasa bersalah ka menipu orang lain ? Seronok ke boleh terlepas dari salah sendiri, dengan menipu ? Menipu kawan pulak tu.

Well, am a fast talker too. I found myself, when asked about something that mungkin menunjukkan salah saya, surprisingly, my brain will show me some various answers that I can use to answer the question and yet still base on logical thinking. 
The main reason why this specialty can be use is that the questioner didn't know the true situation of u…