Terlalu Cepat Menjawab

Hello

Terlalu cepat bercakap, cepat bagi reaksi kalau diajukan apa apa soalan, ataupun mempunyai otak yang cepat memberi tindak balas yang pantas untuk menjawab sesuatu kadang kala tidak bagus meh untuk kita.

Perbuatan atau kelebihan ni, mungkin akan menjadi tabiat, cepat menjawab berdasarkan logik, cepat menjawab berdasarkan apa-apa, for even something that being created which in other mean 'lying'.

Cakap Banyak

Selalunya, manusia yang mempunyai kelebihan ini, tetapi disalahgunakan dipanggil pemutar belit cerita.

Diorang ni, tak rasa bersalah ka menipu orang lain ? Seronok ke boleh terlepas dari salah sendiri, dengan menipu ? Menipu kawan pulak tu.


Well, am a fast talker too. I found myself, when asked about something that mungkin menunjukkan salah saya, surprisingly, my brain will show me some various answers that I can use to answer the question and yet still base on logical thinking. 

The main reason why this specialty can be use is that the questioner didn't know the true situation of us. So we can use whatever information that we have to manipulate the true situation. 


I know this, because am a fast talker too.

But, tidak ke diorang ni rasa bersalah menipu kawan-kawan ? Memenangkan diri dengan menipu. Melepaskan diri dari kesalahan dengan menipu/manipulate cerita sebenar ?


ps : rasa macam nak buat video lah pulak.

Popular posts from this blog

Apa Itu GLC

Formula Pengiraan Sudut Segitiga [Basic]

Apa Itu Hypothyroidism | Thyroid