Posts

Showing posts from October, 2013

That Feeling

Image
Salam pagi

Raya Haji lagi dua hari. Dalam masa ni, mesti hampir semua student dah balik rumah. Selamat pulang..

Kalau ada ja lagi student yang still menapak dalam ipt memasing, whatever you are doing, goodluck!

And, to yang dah balik rumah. How was it ? That feeling, before you start your way going back home. That feeling when you knew that you are going home. That feeling, on the public transport 50km or 30km or 10km away from meeting your parents or someone that has been waiting for you. 

Wasn't it nice ?

Selamat Hari Raya Aidiladha..


Aku Pening

Image
Salam petang salam pembuka bicara.

Aku ada satu soalan bijak.

Pernah tak hampa terfikir, bagi setiap satu ikan yang pemancing dapat, apa sebenaqnya niat ikan tu makan umpan depa ?

Jawapan dia sama ada ;

1) itu rezeki depa
2) ikan tu lapaq
3) ikan tu sesaja nak main tarik tali tapi kalah. 

Apa pun jawapan hampa, abaikan.



Apa yang aku nak cakap sebenaqnya ialah, tadi buat kali pertama dalam hidup aku, aku nampak scene (dalam kepala aku) penjahat kena tangkap right before dia nak naik kereta dengan cool dengan polis.

Masalahnya, penjahat tu aku, polis tu peminta sedekah. kemain dia datang meluru ke aku macam aku ada buat salah teramat -..-

Agak dalam 5 minit dia terang pasai mak dia punya keadaan sakit pinggang perlu duit, then dia stated the amount that she need.

Dalam kepala otak aku, and yes, mulut aku ada cakap "klinik satu malaysia ada makcik, pakai singgit ja makcik tak banyak pun, hantaq mak makcik pi situ boleh kan"

She insisted about the amount that she asked, and aku tengok tanga…