Sains Kuantitaif Part 5

Salam

Baru hari ni sempat nak buat post untuk Part 5 ni. Kekeke.
This will be a short post, only to mention the subjects that I took on that sem, and maybe subjects will be taken by you.

ENT 300 (3.00 jam kredit) - Fundamental of Entrepreneurship. Ent, dalam subjek ni, akan belajar tentang keusahawanan. Bermula daripada maksud sehingga teori teori perniagaan. You will learn, the role of important managers in a company; admin, financial, general, marketing. Lots of reading, but still fun to learn :D

FIN 260 (3.00 jam kredit) - Fundamental of Finance. Financeeeeeeee, semuanya kira kira kira, bab duit lah der. Bab bab pinjam tahun ni berapa tahun relevant untuk bayar balik beserta kaedah(interest) yang sesuai macam tu lah. Ada teori jugak of course, apa tu bond etc. I got B for this -.- so it was still fun. Hahaha

ITS 232 (3.00 jam kredit) - Introduction to Database Management System. For short, we call this subject as ITS. You will learn how to manage a problem(situation), its relationship with the other subject(things), by using a computer. Create quarries, form, information database. No coding! Coding only appear on Part 2 subject's. This subject will be your new skill!

QMT 220 (4.00 jam kredit) - Statistical Methods. 220 "tu-tu-O", this is a calculation subject. Will prepare yourself with various of method to solve problems involving numbers prediction in life, using probability of course. Subjek ni sambungan daripada QMT 100 di Part 1, dan sedikit daripada addmath.

QMT 337 (4.00 jam kredit) - Operational Research. OR, the most fun subject this part. Ish, sangat seronoklah. Problems dalam hidup, on numbers mostly, diselesaikan with very simple methods. All those simple methods, you can apply in your daily life, easily.

Owh, seperti yang aku cakap di Part 4, sem ni tak ada CTU dan BEL. MUET dah boleh buat dah kot.

Goodluck!

ps : sorry no story from me :D

Popular posts from this blog

Apa Itu GLC

Formula Pengiraan Sudut Segitiga [Basic]

Apa Itu Hypothyroidism | Thyroid