Teori Aristotle

AristotleTahukah anda dulunya manusia mempunyai fikiran di mana semua planet, bintang, dan bulan bergerak mengilingi planet Bumi ? Haha percayalah, pada masa 400-301 sebelum masihi, Aristotle telah mengeluarkan teori berkenaan pergerakkan planet mengelingi Bumi tersebut.

Teori tersebut juga mengatakan, alam cakerawala terbahagi kepada dua bahagian, sub lunar dan super lunar. Sub lunar ialah kawasan antara Bumi sehingga lah orbit Bulan, manakala super lunar ialah kawasan yang bermula dari orbit Bulan sehinggalah seterusnya.

Di dalam teorinya juga ada mengatakan, bahawa setiap sesuatu yang berada di dalam kawasan sub lunar berada dalam keadaan tidak sempurna kerana setiap satu perkara pasti akan berubah tidak kira sama ada tanah,air,udara dan api (dikatakan 4 unsur awal). Manakala, setiap sesuatu yang berada di kawasan super lunar pulak ialah sesuatu yang sempurna. Semua planet, bintang dan bulan dikatakan dicipta daripada bahan yang disebut Eter yang bersifat kesempurnaan dan bersinar-sinar

Teori Aristotle


Walaupun Bulan berada di dalam kawasan super lunar, tetapi sebahagiannya dikatakan menyentuh atau berada di dalam kawasan sub lunar Bumi, oleh sebab itu ianya mempunyai tompok-tompok hitam yang melambangkan ketidaksempurnaan.

Apa yang menariknya, dikatakan juga bahawa Bumi ialah hell yang menjadi pusat kejahatan. 

Well, ada betulnya Bumi tu hell, neraka dunia.

Kah.

Popular posts from this blog

Apa Itu GLC

Formula Pengiraan Sudut Segitiga [Basic]

Apa Itu Hypothyroidism | Thyroid